Denge Bisikleti Nedir? Denge Bisikleti Ne İşe Yarar?

09-11-2020 10:09
Denge Bisikleti Nedir? Denge Bisikleti Ne İşe Yarar?

Denge Bisikleti Nedir? Denge Bisikleti Ne İşe Yarar?

Denge Bisikleti Nedir? Denge bisikletleri küçük yaş çocuklar için tasarlanmış pedalsız bisikletlerdir. Denge bisikletlerini diğer çocuk bisikletlerinden farkı pedalsız ve zincirsiz oluşudur. Bisikletlerde fren sistemi yoktur, frenleme ayaklar ile yapılır.

Denge Bisikleti Ne İşe Yarar? Denge bisikletleri genellikle çocuklar 2 tekerlekli bisiklet sürmeyi öğrenmeden önce dengeyi kazanmalarına yardımcı olmak için kullanılır. Böylelikle motor becerileri de küçük yaşta gelişmiş olur.

Çocuk denge bisikleti çocukların fiziksel gelişimlerine katkı sağlarken, motor becerilerini de geliştirir. Denge bisikleti kullanan çocuklar normal bisiklet sürmeye çok çabuk adapte olurlar çünkü denge kurmayı denge bisikleti kullanırken öğrenmiş oluyorlar.

Denge Bisikleti Nasıl Kullanılır? Denge bisikleti pedaldız iki tekerlekli bisiklettir ve seleye oturulup ayaklarla itme hareketi yapılarak kullanılır. Frenleme de yine ayaklarla sağlanır.

Denge Bisikleti Kaç Yaşına Kadar Kullanılır? Yürümeye başlayan çocuklar motor gelişimleri de uygun ise denge bisikletini kullanmaya başlayabilirler. 2-5 yaş arası ideal kullanım aralığı olarak kabul görse de tüm çocuk bisikletlerinde olduğu gibi en belirleyici kıstas çocuğun boyu, fiziksel ve motor gelişimidir. Denge bisikletleri 85-110 cm için kullanıma uygundur.

Denge Bisikleti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Denge bisikleti alırken en önemli ölçüt, çocuğunuzun fiziksel gelişimine uygun boyutu seçmenizdir. Plastik, metal, ahşap birçok farklı denge bisikleti alternatifi bulunmakla birlikte en iyi denge bisikletini Globber denge bisikleti olarak açıklamakta bir sorun görmüyoruz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.