Puzzle Yapmanın Püf Noktaları ve Puzzle Yapmanın Faydaları

05-03-2024 11:05
Puzzle Yapmanın Püf Noktaları ve Puzzle Yapmanın Faydaları

Puzzle Yapmanın Püf Noktaları ve Puzzle Yapmanın Faydaları

Çocuklar için puzzle

Birazcık internet ortamını karıştırdığımızda uzun uzun puzzle faydalarını anlatan yazılara rastlamanız mümkün, okumak sabır işi. Sizin için bir özet geçelim istedik.

Puzzle tam bir gelişim oyuncağı.. Faydası saymakla bitmez.

Odaklanma ve konsantrasyonu artırır, problem çözme yeteneğini geliştirir, görsel hafıza ve uzun süreli bellek gibi zihinsel becerilerin gelişimi sağlar, hedefe ulaşmak çocuklarda başarı hissini uyandırır ve bu da kendine güveni arttırır, Zaman yönetimini geliştirir, minik ellerle tutulup birleştirilen parçalar motor becerilerini geliştirir, hangi parça nereye gelecek diye düşünürken dikkat eksikliğini gidermede yardımcı olur. Özetle puzzle çocuğa vitamin gibi…

Çocuklar kaç yaşından itibaren puzzle yapabilir? Sorusuna biraz değinelim isteriz.

12 aylık bebeğiniz için harika ahşap puzzlelar önerebiliriz size. Ahşap tutmalı puzzlelar, ahşap tombul puzzlelar, bul-tak puzzle’lar sizin için önereceğimiz bebek puzzleları arasında. Çeşitleri ise miniokids.com’da…

18 aya geldiğimizde artık ikili puzzlelar devreye giriyor. Bebek 24 aya doğru yaklaşırken 2-6 parça puzzlelara geçiş yapabilirsiniz. Bu ay grubunda ikili mukavva ya da magnetik puzzle tercih edebilirsiniz.

2 yaş yapbozlarda ise 12 parça çok ideal, çeşit çeşit desenlerin masalsı dünyasındaki iki yaş puzzle’lar için miniokids.com’da alternatifleri sizin için bir araya getirdik.

3 yaş 24 parça, 4 yaş 36 parça derken bu aşamada çocuğun gelişimi de devreye giriyor artık becerisine uygun parça tercihi yapabiliyoruz.

Son olarak Puzzle alırken dikkat etmemiz gereken en önemli konu çocuğun yapabileceğinin üzerinde parça sayısına sahip bir puzzle alıp, onu puzzle yapmaktan soğutmamak olur, ben yaptım, siz yapmayın…

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.