Bebeğin İlk Oyuncağı Ne Olmalı? 6 Aylık Bebek Oyuncakları Önerileri

05-03-2024 11:04
Bebeğin İlk Oyuncağı Ne Olmalı? 6 Aylık Bebek Oyuncakları Önerileri

Bebeğin İlk Oyuncağı Ne Olmalı? 6 Aylık Bebek Oyuncakları Önerileri

Bebekler için ilk oyuncaklar, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyen, güvenli ve uygun özelliklere sahip olmalıdır. Peki bebekler için ilk oyuncaklarını seçerken nelere dikkat etmeli ve neleri tercih edebiliriz gelin hep birlikte inceleyelim. Duyusal Oyuncaklar: Farklı dokulara sahip oyuncaklar bebekler için harika bir seçenektir. Bu oyuncaklar, bebeklerin duyularını keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olur. 0-3 yaş beyin gelişiminin en yüksek oranda tamamlandığı dönemdir ve duyusal oyunlar/oyuncaklar en çok tercih edilen bebek oyuncakları olarak kabul edilebilir.

Yeni doğan bebeklerde görme ilk günlerde net olmadığından renkli ve kontrastlı oyuncaklar bebeklerin dikkatini çeker ve görsel algılarını geliştirir.

Duyusal oyuncaklar için en güzel kullanım bebek oyun halısı, puset oyuncakları yada beşiklerinde kullanılan bebek dönenceleri olabilir. Bunlar görme, dokunma ve işitme duyularının gelişimi açısından fayda sağlar.

Sesli Oyuncaklar: Yumuşak müzikler, doğal sesler veya basit ses efektleri içeren oyuncaklar, bebeklerin işitsel duyularını uyarabilir ve keşfetmelerine yardımcı olabilir. Sesli oyuncaklar bazen bi marakas, bazen minik bir diş kaşıyıcı yada bebek çıngırağı olarak karşımıza çıkar.

Bebeklerin gerçek hayatta kullandığımız kumanda, araba anahtarı gibi ürünlere de ilgisini inkar edemeyiz. İşte bu nokta da B.Toys’un bebeklere özel olarak geliştirdiği şahane oyuncaklar devreye girer ki, incelemenizi mutlaka öneririz.

Flash Kartlar ve Kitaplar: Günümüzde zeka kartı, hafıza kartı diye de adlandırılan flash kartlar yeni doğan bebeklerin olmazsa olmazdır. Genel kabullere göre bebekler 3. aydan sonra kırmızı rengi ayırt etmeye başlar. 6. aydan sonra ise diğer renkler ayırt edilmeye başlanır. Dolayısı ile 0-3 ay arasındakiler için siyah beyaz bebek flash kartlar 3. aydan sonra ise siyah, beyaz, ve kırmızı görseller içeren ürünler kullanılabilir.

Okumanın yaşı olmaz. Bebeğinize doğumdan itibaren kitap okumanızı, bebek kitaplarını göstererek onunla konuşmanızı öneririz. Bu hem bebeğinizin kitapla büyümesini sağlar hem de daha minicikken işitsel algısının gelişimine katkı sağlar.

Bebeğinizi en güzel günlerde büyütmenizi diler, 3 aylık bebek oyuncaklarını ve 6 aylık bebek oyuncaklarını detaylı incelemek için sizi miniokids.com‘a davet ederiz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.